COVID-19: Шестима излекувани от Дом "Възраждане", двама са от персонала

COVID-19
09.08.2020 | 12:22 ч.

Жена на 82-годишна възраст е първата излекувана от потребителите на дома за стари хора в Русе - „Възраждане“. 

Жената е изписана от отделението по инфекциозни болести на УМБАЛ „Канев” вчера, 8 август, след два отрицателни резултата от PCR изследване в два последователни дни.

Тя е настанена в Кризисен център „Каритас”, където ще бъдат преместени и други възрастни хора от дома след изписването им от лечебните заведения.

Днес, 9 август,  след два отрицателни PCR теста, ще бъдат дехоспитализирани още трима потребители на дома: мъж на 82-годишна възраст и две жени, съответно на 77 и 84 години.

Оздравели и с предстоящо днес изписване са и двама души от персонала на дома за стари хора „Възраждане“.

Регионалната здравна инспекция в Русе и Областният оперативен щаб ежедневно следят ситуацията с разпространението на COVID-19 в областта, а медицинският персонал на двете университетски болници „Канев“ и „Медика Русе“, както и на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ полагат всички необходими грижи за хоспитализираните пациенти.

Още по темата

Коментирай

ники
10.08.2020 | 07:28 ч.
още 12 13 дни и парите ще свършат цирка също само с дупки от куршум не могат да ги пишат от ковид а това че са на по 80 това не е никакъв проблем както и букета от болести който имат очаква се да живеем по 150 години нали смешници
 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати