Да разнообразим закуската в условията на lockdown

Сити кулинар
29.11.2020 | 17:01 ч.

ПРОДУКТИ:

  • 4 филийки хляб ;
  • 100 г зрял чедър, грубо настърган - или обикновен кашкавал;
  • 1 ябълка , наполовина настъргана и наполовина нарязана на пръчици;
  • 6 –8 филийки Прошуто или филе, според вкуса ви;
  • 1 шепа бебешки листа спанак, плюс допълнително за сервиране
  • 2 супени лъжици доматен сос или друг любим сос
  • 1 супена лъжица масло, да е меко

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

Върху две от филийките поставяте настърганото сирене, последвано от настърганата ябълка, 3-4 парченца прошуто или филе, и няколко листа спанак. Намажете останалите две филийки хляб с по 1 супена лъжица сос, след това поставете (със соса надолу) върху спанака, за да създадете 2 сандвича.

Намажете леко външните части на двата сандвича с маслото  и  запечатайте в горещ тиган за 2-3 минути от всяка страна, докато външността стане хрупкава и сиренето се разтопи. Сервирайте с останалата половина ябълка и шепа листа спанак.

Коментирай

Още от Сити кулинар

Всички от Сити кулинар  
 
Печатни издания

  

 

   

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

- Скъпи! Помниш ли какво се случи преди 32 години!

- Разбира се! Дойде демокрацията!

-Тъпак! Тoгaвa ce оженихме!

- Бeдaтa нe идвa сама!

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.