Дариткова: Намаляването на ДДС не гарантира ниски цени за крайния потребител

Политика
27.05.2020 | 09:07 ч.

"Намаляването на ДДС не гарантира ниски цени за крайния потребител, а стабилизиране за даден сектор."

Това подчерта в Сутрешния блок на БНТ д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ.

"Винаги сме дължали на единната ставка на ДДС-то, но ресторантьорството пострада много в тази криза. Намаляването на данъка е обвързано с увеличаване на минималните прагове в този бранш, което ще доведе до увеличаване на приходите в бюджета", настоя тя.

Според нея здравните мерки, предприети от управляващите у нас, са успешни. Социалните - също.

"От мярката 60:40 - над 200 хил. българи са запазили работните си места, над 13 хил. работодатели са се възползвали от нея. Темповете на регистрирани безработни много се забавя. Грантовете за микро и малки предприятия също ще дадат резултат, това е смисълът и на намаленото ДДС за ресторантьорите", каза д-р Дариткова.

По думите й смисълът на мерките не е живот назаем.

"Парите не се дават на калпак, както искаха от опозицията, а за стабилизиране на даден бизнес", категорична бе шефката на ПГ на ГЕРБ.

"Аз съм от 80-те процента заболели, които преминахме през коронавируса с минимални симптоми, но и аз мислих, че този вирус не е нещо сериозно", обяви още д-р Дариткова, която вече пребори COVID-19.

"Най-тежкото ми притеснение е да не съм заразила някои от контактните ми лица", посочи тя.

Според нея начинът, по който България се е справила с кризата, е успешен.

"Показаха се някои дефицити на здравната ни система, но беше важно да се реагира според конкретната ситуация, анализите предстоят. Важно е какво бъдеще чертаем за бъдещето на здравната ни система. Реформата не е революционно събитие, тя е постоянен механизъм за подобряване на системата", посочи тя.

"Добре е, че имаме достатъчен брой легла в болниците, нещо, което не видяхме в други европейски страни. Достъпът до медицинска помощ у нас е улеснен. Кадровите дефицити и дефицитите в определени болници проличаха. Никой не очакваше такова развитие на епидемията в световен мащаб", допълни Дариткова.

Още по темата

Коментирай

Сашето
27.05.2020 | 11:58 ч.
От кога тая овца докторка взе да разбира от ДДС и икономика! Бре те в ГЕРБа всичките учени станали бе!?
 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати