Директорът на "Пирогов": До края на септември заразените с коронавирус вероятно ще са над 20 000

COVID-19
29.07.2020 | 08:50 ч.

"Бързото разхлабване на мерките и дълго потисканото чувство, че трябва да спазваме някакъв контрол, направи хората абсолютно непредпазливи, дори ги накара да мислят, че няма такава инфекция. Това доведе до трайно нарастване на броя на заразените." 

Това каза в Сутрешния блок на БНТ проф. Асен Балтов - изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", в коментара си за ситуацията с COVID-19 заразата и за отпускането на повече пари за болниците, както и за заплати на медиците, които са на първа линия.

"Днес в болниците има 699 пациенти, от които 40 са в тежко състояние и са реанимация. При нас тази тенденция е постоянна от началото на юли. До момента само в "Пирогов" сме лекували и лекуваме 91 пациенти, от които 51 са изписани", съобщи той.

По думите му трайна е и тенденцията около 14-15% от заразените постъпват в болница за лечение. Около 5% от тях са в тежко състояние и се нуждаят от реанимация.

"Рязко спадна възрастта на нуждаещите се от болнично лечение, защото младите са най-активната група хора, които не се и съобразяват с мерките, които бяха наложени - младите между 20 и 45 години. Прави впечатление, че възрастните хора все още се страхуват, спазват мерките и постъпват правилно, като носят маски не само в затворени помещения, а и докато са на улицата", подчерта проф. Балтов.

Той прогнозира, че до края на септември случаите на заразени с COVID-19 вероятно ще бъдат над 20 000.

Още по темата

Коментирай

Една Българка
31.07.2020 | 13:33 ч.
Така му е удобно да говори, бая парички лапа
Владимир Йосифов
29.07.2020 | 16:51 ч.
Нито един експерт не коментира как е правилно да се организират и правят огледи на обзаведени апартаменти. Апартаменти, в които живеят продавачите или наемодателите. Защо не се коментира тази част от живота ни ? Няма съвети. Говори се за магазини, заведения, офиси, библиотеки, училища и ... Нито дума за имоти. #имоти #апартаменти #наеми #България #коронавирус #ковид19 #правила #грижа #организация #виртуален #оглед #срещи #снимки360 #видео360 #наживо #брокер
 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати