Диригенти от три държави излизат на филхармоничния подиум в Русе

Култура
16.01.2020 | 16:41 ч.

Пианистът Богдан Иванов е носител  на 10 първи награди от национални и международни конкурси

 

Заключителния концерт на участниците в Майсторския клас по дирижиране на Проф. Кристоф Бруннер и Проф. Иван Василевски ще могат да чуят утре вечер русенските меломани от 19 часа в зала „Филхармония“. Проф Иван Василевски е художествен ръководител на Kammerorchester Neufeld Bern, Akademische Orchester Basel и Chœur Symphonique de Bienne. От 2007 преподава оркестрово дирижиране в Университета по Изкуствата в град Цюрих. Проф. Кристоф Бруннер е диригент на оркестър “Accento” и на оркестъра за филмова музика “Tifico”.

В програмата на концерта са включени Увертюра към операта "Силата на съдбата" от Верди; Концерт за пиано в Сол мажор от Морис Равел и „Картини от една изложба“ от Модест Мусоргски. С диригентската палка пред русенци ще се представят Хе Ри Ким (Южна Корея); Мануел Освалд (Швейцария); Джералд Карни (Швейцария); Филип Вагнер (Австрия); Себастиан Раухенщайн (Швейцария); Франческо Канясо (Швейцария) и Юдит Цендер (Швейцария).

На подиума ще излязат музикантите от Русенска филхармония с концертмайстор – Ефтима Евтимова и солист – Богдан Иванов, пиано, който е носител  на 10 първи награди от национални и международни конкурси.

 

 

 
Печатни издания

       

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Пералнята ми приема за

пране вече само пижами...

Сложих едни дънки

и веднага ми изписа:

ТИ КЪДЕ???

АРХИВ | изберете две дати