До козирката: Пиян и дрогиран се опита да избяга от полицията, срещна се с пътен знак

Крими
22.05.2020 | 12:20 ч.

Бързо производство е образувано срещу водач, управлявал с положителни проби за алкохол и наркотици. На  20 май около 23:10 ч. движещ се по ул. "Професор Д. Баларев" в Русе лек автомобил  с марка "Мерцедес" не е спрял на подаден сигнал от полицейски служители при Второ РУ, след което колата направила ляв завой по ул. "Дряновска" и там отклонявайки се вдясно е преминала през бордюр и се е блъснала в метален пилон на пътен знак.

При проверка като водач на автомобила е установен 36-годишен мъж, а с него в колата пътувал друг мъж на 34 г. Екип на пътна полиция е изпробвал водача с технически средства за употреба на алкохол и на наркотични вещества. Проверката за алкохол дала положителен резултат от 1.53 промила в издишаните въздушни пари, а за наркотици положителна реакция за канабис. На 36-годишния са съставени съответните актове и му е издаден талон за изследване.

Той е задържан и конвоиран до болницата, където пред медицинско лице е отказал да дава проби. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство, съобщават от полицията в Русе.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати