Добра новина за българите - ще купуваме продукция на наши земеделци

Общество
01.04.2020 | 08:43 ч.

„Няма как да остане незасегнато лице от пандемията. Нашата цел е да подкрепим най-уязвимите, за да останат в сектора и след кризата, защото по отношение на храните е свързан с продоволствието. Няма привилигировани... Първото и най-добро решение е произведеното от българските земеделци да стигне до пазара“. Това подчерта пред БНР министърът на земеделието Десислава Танева.

Страната ни е в контакт с Европейската комисия и с българските евродепутати с искане и предложение да се предостави възможност за препрограмиране на програмата за развитие за селските райони:  

„Можем да съберем до 50 млн. евро и да имаме възможност да бъдат разпределени тези пари по различни направления – да се компенсират разходите на земеделските стопани, предприети във връзка с разпоредените противоепидемични мерки, компенсиране за намалени цени и пазари, инвестиционна цел – подкрепа на земеделците за инвестиции за съхранение на продукцията“.

В предаването „Преди всички“ министър Танева подчерта реалистичните възможности за отваряне на възможност по програма „Морско дело и рибарство“, тъй като рибарството е сектор, силно засегнат от кризата. 

Земеделският министър призова търговските вериги у нас да предлагат месна продукция от региона. 

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати