Доброволчески групи ще патрулират в Русе

Политика
19.03.2020 | 15:05 ч.

Кметът на Русе Пенчо Милков покани на среща в общината представители на всички партии и техните младежки структури във връзка с кризисната ситуация заради пандемията COVID-19. Той ги призова да предприемат заедно акция, която не е правена другаде досега - създаване на доброволчески групи, които да патрулират в града и да приканват хората към спазване на противоепидемичните мерки. На срещата се отзоваха представители на местните организации на БСП, АТАКА, ДСБ ВМРO, Да, България!, Движение за радикална промяна "Българската пролет” и ССД.

"Вие представлявате различни групи от русенци, изразявате ги. Доказали сте многократно, че сте организирани и ефективни. Нека заедно убедим децата, младежите и възрастните хора, които са навън по улиците, да се приберат по домовете си и да предпазим града си", каза кметът на Русе. Според него това е начин политическата система да си върне общественото доверие, като бързо, ефективно и демократично помогне в извънредната пандемична обстановка. Община Русе предостави на политическите сили информационни брошури и предпазни средства за провеждането на съвместните действия. Идеята на Пенчо Милков  е доброволците да патрулират по двойки в различните части на града.

Надеждите на кмета и неговите заместници са инициативата да се превърне в русенски пример за дисциплина и демократичност. В речта си към общинските съветници по-рано днес той бе категоричен, че именно партиите притежават убедителност, която може да се бори с неспазването на забраните от страна на гражданите. "Доброволците са тези, които с усмивка и по безопасен начин ще насърчат хората да се погрижат за себе си и близките си, като се приберат вкъщи", каза кметът. 

 

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати