Доброволци превръщат в парк общинския приют за животни

Общество
10.05.2020 | 14:10 ч.

След като преди няколко месеца доброволци строиха къщички за бездомните животни в общинския приют, в събота беше организирана втора доброволческа акция - засаждане на дръвчета и храсти.

Инициативата бе подета във Фейсбук от общественичката Галичка Николова. Увлечени покрай идеята, десетки русенци се включиха като всеки участваше с каквото може. Едни дариха средства, други дръвчета, а трети - труда си за облагородяване на простарнството в приюта за бездомни животни.

Желанието на хората бе да превърнат мястото в парк, където да се разхождат изоставените любимци. От приюта изразиха благодарност и екипът му също се включи в акцията. След като бъдат остойностени поръчаните и засадени растения, ще стане ясно дали са останали пари от дарения и ако има такива, ще бъдат предоставени за нуждите на приюта.

През последните месеци управителят на Общинския приют Жени Попова възстанови прекратената практика да се приемат котки в приюта. Вече има обзаведена котешка стая, която се сдоби и с първите си обитатели.

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати