„Дунав“ представи по уникален начин всичките си футболни формации (СНИМКИ)

Спорт
16.09.2020 | 13:51 ч.

ФК „Дунав“ направи за първи път в историята си пълно представяне на всички формации от своята школа и младите футболисти в тях.

С това за пореден път ръководството потвърди намерението си в основата на клубното бъдеще да са децата, израснали с тренировки на базата в русенския квартал „Здравец“.

Всички таланти, от родените през 2014 г. до младия мъжки отбор, бяха представени един по един по набори, заедно с техните треньори, и се строиха на основния терен на клубния стадион в квартал „Здравец“.

След това всички заедно оформиха емблемата на ФК „Дунав“, скандираха със своите родители и феновете името на любимия отбор. На финала всичко завърши със заря, а за децата имаше и по един скромен подарък от Футболната академия на „Дунав“ Русе.

Събитието се превърна в истински празник за децата и техните родители.

„Нашата кауза е „Дунав“, който да представя града ни на все по-високо ниво и да защити името си на истинска спортна емблема на Русе. За целта е необходима широка и здрава основа, която изграждаме заедно с треньорите в школата. Те и техните възпитаници заслужаваха подобаващо представяне и какъв по-добър повод от първия учебен ден 15 септември. Защото децата са нашето бъдеще, нашето богатство, нашата застраховка живот“, коментираха от ръководството на русенския клуб.

Припомняме, че след отпадането си от елита, футболният клуб бе спасен буквално в последния момент от обединение между фенове и треньори от школата, които закупиха акциите от предишните собственици в края на юли. От тогава, първият отбор съставен изцяло от момчета, представяли доскоро „Дунав“ в елитното първенство до 19 г., водени от опитния капитан Диян Димов, играе в Североизточната Трета лига.

Междувременно бе запазен и елитният статут на юношите до 15 и до 17 г., както и представителството на всички останали формации в зоналните първенства на БФС.

От 19 часа тази вечер мъжкият отбор на "Дунав", воден от треньора Илиян Памуков, среща в областен финал в турнира за Аматьорската футболна лига тима на „Младост“ (Екзарх Йосиф)  на стадиона в квартал „Здравец“ при вход свободен.

На 20 септември, неделя, от 17 ч. на същото "Дунав" приема „Септември“ (Тервел) в мач от първенството на Трета лига. Билетите вече са в продажба в онлайн платформата – bilet.bg.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати