Двама души загинаха при взрив в Пирогов тази нощ

Общество
27.11.2019 | 04:53 ч.

Кислородна бутилка се е взривила в болнична стая на вътрешното отделение в Пирогов тази нощ, съобщи Хоризонт. Има двама загинали. Спасители и персонала евакуират пациентите, лежащо болните се изнасят на ръце. Няма информация за други жертви или пострадали. На мястото има много пожарни и полиция.

Сигналът за инцидента е получен тази сутрин малко преди 4 часа сутринта в оперативния център на Столичната пожарна. Огънят е потушен за 20 минути.

По данни на вътрешния министър Младен Маринов, който пристигна на място заедно със здравния министър Кирил Ананиев, се проучва първоначална версия за избухнала кислородна бутилка, но причината за инцидента предстои да се изнясни.

"Изключена е възможността това да е злонамерено действие, т.е. терористичен акт. Охраната на болницата ие изключително сериозна, текат процесуално-следствени действия под надзора на Софийската градска прокуратура", поясни Маринов и добави, че от взрива има срутена стена.

60 души са били евакуирани, 15 души са били обгазени, а други 35 са пострадали.

"По принцип голяма част от болните в това отделение са на кислородна терапия, така че там е нормално да има повишени нива на кислород. Най-важното е, че при наличие на близо 100 души в тази сграда всички към момента са в добро състояние, няма допълнително пострадали извън хората, които са били на мястото на този инцидент. Всички са преместени по други структури и отделения. Болницата продължава да функционира доколкото е възможно при нормален режим. Останалите пациенти са в добро компесирано състояние. Провеждат се допълнителни изследвания на по-тежко болните дали има някакво влияние. ", съобщави директорът на болницата проф. Николай Габровски.

 

 

"Пирогов" обяви гореща линия за информация след инцидента за близки на пациенти: 02 91 54 540.

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати