Една малко по-различна мусака

Сити кулинар
12.11.2020 | 16:19 ч.

Продукти:

1 кг картофи, 300 г мляно месо, 2 моркова, 1 малка глава лук, сол, червен пипер, целина, пащърнак

За полив: 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, 100 г кашкавал

Приготовление:

Картофите, морковите,ц елината и пащърнака се обелват и се нарязват на кубчета. Над ребно се нарязва и лука.

Мляното месо с е поставя в тендежера с 1 ч.ч. вода. Варим на котлона 5 минути, като разбъркваме.

След това добавяме морковите, целината, пащърнака и лука, и наливаме още една чаена чаша вода. Варим още десетина минути ис лагаме картофите, червения пипер и солта. Наливаме и трета чаша вода.

Варим 20 минути,до омекване на картофите и пълно сгъстяване.

Изсипваме в тавичка и заглаждаме. Разбиваме яйцата с киселото мляко, и настъргваме вътре кашкавала. Заливаме равномерно и запичаме до златисто.

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

- Скъпи! Помниш ли какво се случи преди 32 години!

- Разбира се! Дойде демокрацията!

-Тъпак! Тoгaвa ce оженихме!

- Бeдaтa нe идвa сама!

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.