„Еконт” - 25 (пре)ПРАТКИ към бъдещето /Снимки/

Бизнес
16.07.2018 | 13:29 ч.

 

 

Собственикът на „Еконт” Николай Събев дойде на тържеството по случай 25-годишния юбилей на фирмата върху чисто нов черен  "Harley Davidson" "Street 750" , който той получи като подарък за празника. Това пише днес русенският вестник "Бряг", който е  публикувал репортаж за стилното тържество. "Брягнюз" публикува материала на журналиста Пламен Калинов, отпечатан в "Бряг".

 

Най-проспериращата куриерска фирма в България „Еконт”, със седалище в Русе, отбеляза със стилен купон в петък - 13 юли, 25 години от създаването си. На брега на Дунав, в ареала на комплекс „Люляка”, по залез слънце, в двойно фаталния ден - петък 13-и, започнаха да се случват забележителни неща и се разказаха интересни истории, които, убеден съм, ще останат във времето и пространството непокътнато автентични и емблематични за следващите поколения, които след години ще работят за уникалната марка „Еконт”.

 

Уникалната русенска фирма, достигнала през последните 10 години феноменален ръст и обороти, достойни за учебник по бизнес, си спретна едно наистина зашеметяващо парти на брега на Дунав, което си беше само за еконтци. Малцината поканени гости се почувстваха едновременно и специални, и малко неудобно да надникнат във вътрешния свят на   едни хора, които работят и живеят заедно. Или по-скоро обратното. 

 

Повече подробности   за развитието на бизнеса на „Еконт” през изминалите 25 години, и особено през последните 10, могат да бъдат прочетени в книгата, озаглавена „Имате пратка. Моделът на „Еконт”, която разказва как една  фирма - „Еконт транс”, дава тласък за създаването на „Еконт експрес” и после двете формирования се превръщат в уникален модел за развитие на хора и бизнеси.  Изданието се появи също в петък, заедно с броя на в. „Капитал”. Книгата в антрацитно синя корица, със страхотен дизайн, не е написана като исторически разказ, а по-скоро е визионерски, нетрадиционно поднесен дайджест от истории за методологията на един феноменален бизнес, „отвъртял” четвърт век.

 

Като че ли началото на тази сребърна годишнина е било вчера, както сподели, докато ни посреща домакинът на тържеството и собственик на „Еконт” Николай Събев. Най-впечатлителното преживяване на това събитие бяха одухотворените лица и усмивките на присъстващите. Те казваха всичко, или почти всичко,  не само за  компанията, но и за усещането, с което там се работи 24 часа в денонощието. И се работи безотказно, а механизмът наподобява швейцарски часовник, отмерващ прецизно високите  скорости на постоянно променящия се модерен свят, разтърсен от технологичния бум и, нека не се заблуждаваме, в едно безкрайно състезание с твърде силната и съвсем не за подценяване конкуренция.

 

РЕМАРКИ от събитието:

 

Николай Събев влиза за официалната част на тържеството върху чисто нов черен  "Harley Davidson." "Street 750". Гуруто на компанията подсказва на младоците, които, разбира се, са неговата сила и опора в бизнеса, че винаги е необходимо да си визионер по дух и по призвание. А това означава много неща, но най-вече, че с годините можеш да постигаш още и още от мечтите си. След като благодари на миноритарния съсобственик в „Еконт експрес” Юрий Алкалай за съвместните усилия, Събев се обръща към аудиторията с думите:

 

„Целта на „Еконт” през годините е била винаги да отстояваме принципите на лоялния, но различен от конфекцията бизнес. Ние създадохме заедно един устойчив логистичен модел. А тази цел е вечна. Тя няма срок поради вечно променящите се глобални ситуации и тенденции. Избрахме този път и ще го следваме докрай, за да има наистина свободни в мисленето и действието си българи, които ще работят за просперитета на една свободна и модерна България…”

 

И още нещо много истинско: „След 25 години доживях мечтата си да имам за подарък, на рождения ден на фирмата, и един мотор, надявам се да намеря време да го покарам. Красив е, нали?”, обръща се към аудиторията Събев.

 

НАГРАДИТЕ за „отличниците на капиталистическия труд” в „Еконт” през изминалите 25 години са стилни статуетки от сребро (алюзия със сребърната чистота на  един брак, на сребърния път на една фамилия), изобразяващи бягащите хрътки - логото на „Еконт”, което се знае от всички клиенти на компанията дори и в чужбина. Логистика, транспорт и куриерски услуги -   25-години в симетрия и допълване, и в утвърждаване на практически нещо ново и непознато за българския и световния куриерски пазар. 

 

Симетрия на възхода, постигната от една русенска, българска компания, създадена от нулата, която днес е оценена  от желаещи да я придобият приблизително за около 100 млн. евро. Феноменално, нали!  Другото е според както завършват добрите приказки: и аз бях там, и аз се веселих и опитах от настроението на този чудесен празник, изкован в  делниците на милионите (пре)ПРАТКИ на „Еконт” към бъдещето.

 

 

 

 

 

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати