Ексклузивно! Русе остава без градоначалник!

COVID-19
07.07.2020 | 16:47 ч.

Във връзка със заболяването на кмета на Русе  Пенчо Милков от КОВИД-19, днес започна изследване на контактните с него лица. Пробите на двама от четиримата зам. кметове на Русе  са излезли положителни. Макар на другите двама пробите да са дали отрицателен резултат,  те също ще останат под карантина за следващите 2 седмици, защото са контактували с кмета Милков.  "Така Русе официално остава без градоначалник, тъй като сред определените като контактни лица и поставени под карантина, са още секретарят  на Община Русе Димитър Генков, вр. изп. длъжността главен архитект Весела Иванова, директори на дирекции и др", съобщи Пресцентърът на Община Русе..

Ето го и цялото прессъобщение:

"П Р Е С С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

7 юли 2020 г.

 

Двама от заместник-кметовете са с положителна проба за коронавирусна инфекция

 

Направените PCR тестове на Златомира Стефанова и Енчо Енчев са били положителни. Това съобщиха от РЗИ днес веднага след излизането на резултатите.

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев беше извън града през последните дни и не беше сред контактните лица на кмета на Община Русе Пенчо Милков. Затова и той пое функциите на градоначалник днес, след като Пенчо Милков вчера бе приет в Белодробната болница в града с пневмония.  Енчо Енчев и заместник-кметът по икономика, инвестиции и собственост Златомира Стефанова са в добро състояние и без оплаквания и вече са им връчени предписания за задължителна 14-дневна карантина. Здравословното им състояние ще се наблюдава ежедневно от личните лекари и при промяна ще бъдат предприети мерки. Продължава издирването и тестването на всички, контактували със заразените.

Пробите на другите двама заместник-кметове – Магдалина Илиева (Устройство на територията) и Димитър Недев (Комунални дейности) са отрицателни. Тъй като обаче са сред контактувалите в Пенчо Милков лица, те също са под карантина за следващите 2 седмици. Така Русе официално остава без градоначалник, тъй като сред определените като контактни лица и поставени под карантина, са още секретарят  на Община Русе Димитър Генков, вр. изп. длъжността главен архитект Весела Иванова, директори на дирекции и др.

След обстойна дезинфекция на всички административни сгради Община Русе ще отвори врати за граждани утре, 8.07., и ще работи както обикновено.  Въпреки карантината функциите на градоначалник ще поеме заместник кмета по комунални дейности Димитър Недев, като ще работи дистанционно.

Всички контактни служители, които дадат отрицателни проби за короновирусна инфекция, ще продължат работата си, като в момента се създава организация на дейностите. 

По указания от РЗИ ще се наблюдава състоянието на служителите, които ще бъдат работа в Общината утре, като няма да се допускат хора с наличие на каквито и да било симптоми, като кашлица, хрема и температура".

 

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати