Ето кои са новите случаи на коронавирус в Русе, починала е жена от Дом "Възраждане"

COVID-19
11.09.2020 | 09:45 ч.

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе са констатирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за три жени на 24, 47 и 77 години, както и за 73-годишен мъж. Всички те са от гр. Русе, като за момента се намират в добро общо състояние и без проява на сериозна симптоматика. И четиримата са под домашна изолация.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 365 души, като понастоящем активните случаи са 64. От тях 16 са на болнично лечение, а 48 са под домашна изолация.

От активните случаи 37% са мъжете, а жените са 63%, което като бройка е съответно 24 и 40. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 213 са жените, а мъжете са 152-ма, което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и още петима излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 281.

През вчерашния ден е починала 85-годишна жена от гр. Русе. Тя е била приета в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ с положителен PCR тест за коронавирус. Жената е била сред обитателките на дом за стари хора „Възраждане“, а също така е страдала и от редица придружаващи заболявания. Още преди установяването на коронавирусната инфекция и съответно приемането й в лечебното заведение жената е била в увредено общо състояние от други съпътстващи заболявания. До момента починалите от област Русе, които са били с COVID-19, станаха 20, като десет от тях са от дома за стари хора „Възраждане“.

Без промяна остава епидемичната обстановка в детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле, където диагностицираните с COVID-19 са 14 души, от които девет са от персонала, работещ там, а другите пет са деца.

 

Още по темата

Коментирай