Ето коя е фирмата със заразените работници в Русе!

COVID-19
27.04.2020 | 11:15 ч.

Фирмата, в която са установени четирима работници с коронавирус в Русе, е българският клон на белгийската компания TVH. Името й бе потвърдено от официален източник, както и от работници от съседното предприятие, съобщи Русе Медиа.

Тя се занимава със сервиз на мотокари в Индустриалния парк.

Работниците от фирмите в съседство не пожелаха да застанат пред камера, но споделиха пред Русе Медиа, че още миналата седмица хората от TVH са им казали, че при тях  има случаи на коронавирус и има шестима заболели. Това е времето след 17 април, когато бе потвърден първият случай на работник, а в следващите дни 18 негови колеги са направили бързи тестове с пет положителни резултата. Впоследствие три от тях бяха потвърдени с PCR. Отделно три от жените, които живеят заедно с четиримата заразени, също са положителни за коронавируса.

По Великден фирмата не е работила, но през изминалата седмица в нея са идвали работници с личните си автомобили и са били в предприятието.

От РЗИ-Русе обявиха в петък, че дружеството спира работа, а всички работници, които се водят контактни лица на заразените, излизат в 14-дневна карантина. В същото време източници на Русе Медиа обаче споделиха, че имат информация, че работниците днес са извикани на работа въпреки забраната.

Проверка на място установи, че липсват автомобили извън периметъра на предприятието, но на кадрите и снимките се виждат две превозни средства вътре и отворена транспортна врата на халето. Тъй като няма достъп до самата сграда, за момента липсва информация кой и какво прави вътре, дали има дейност и дали се спазва предписанието на РЗИ. Фирмата е взела изключителни мерки за сигурност, като е обградила територията си с ограда от над 2 метра с бодлива тел.