Феновете поискаха акциите, за да се опитат да спасят "Дунав"

Спорт
28.07.2020 | 20:47 ч.

Феновете на футболния "Дунав" от Русе са готови да придобият акциите на клуба от новия собственик Красен Кръстев.

За целта - спасение на "Дунав", те са готови да създадат специално сдружение, включващо "Централен клуб на привържениците на ФК "Дунав" Русе - Дунав - Завинаги", фенове и местни бизнесмени.

Това си намерение те обявиха чрез писмо, изпратено днес до Красен Кръстев и разпространено до медиите.

В писмото верните фенове на "Дунав" настояват да получат информация и документи от новите собственици за финансовото състояние на футболния клуб - дали има задължения, какви спонсорски и дарителски договори са подписани и прочие, и дали въобще е предвиден някакъв бюджет. Общо взето и нормално, искат пълна прозрачност.

В писмото имената са си дали: Деян Йорданов, Васил Златев, Венелин Иванов, Нели Йорданова, Ангел Бонев, Станислав Черкезов, Стилиян Петров, Виктор Войнов, Васил Тодоров, Петър Николов, Деян Рангелов, Пламен Левенски, Юлиян Йорданов, Андрей Кючуков.

В понеделник вечерта "Дунав" трябваше да проведе първа тренировка за предстоящия нов сезон, но това не се случи. Оборът няма назначен треньор, а повечето от футболистите вече са с изтекли договори. Единственият, който се яви на терена, бе треньорът на юношите Мартин Цирков. Той не скри огорчението си, че е бил подведен да се включи в новото ръководството.

„Преди месец ме убеждаваха и накараха да вярвам, че ще се работи с детско-юношеската школа и ще се развиват младите футболисти, ще имат професионални договори. Не знам, наивен ли бях, повярвах им, затова ме вписаха в управителния съвет. Оттогава вече един месец нищо общо с това, което говорихме. Малко преди тренировката ми се обади този, който се води и собственик на клуба – Красен Кръстев. Той ми каза, че се отказват, подаряват акциите на който иска. Думите му бяха „Русенци, решете се, дали искате да има отбор, който иска акциите, му ги подарявам“, казва Цирков, цитиран от Русе Медиа.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати