Фестивал в Бургас кани любители на морските деликатеси и виното от цялата страна

Лайфстайл
04.09.2020 | 12:54 ч.

За любителите на морските деликатеси и виното от цялата страна Фестивалът на рибата и виното в Бургас е един интересен вариант за почивка и забавление. Той ще се проведе на 11, 12 и 13 септември. На него за втора поредна година специално жури ще отличи “Най-добрата рибена чорба на Бургас”.

В конкурса могат да се включат заведения от града, уточняват организаторите. Победителят ще получи специален приз, който да окачи в заведението си като удостоверение, че именно там ще се предлага най-добрата рибена чорба в Бургас през следващата година.

Сготвената на 13 септември чорба ще бъде оценявана същия ден в 12 ч. Гласуването ще бъде абсолютно безпристрастно, осъществено чрез т.нар. „сляп тест“. Журито ще оцени вкусови качества, съставките и цялостно впечатление от рецептата и чорбата. Публиката също ще може да гласува за най-добра рибена чорба, чрез представителна извадка от посетители на фестивала.

Предварително потвърждение за участие в конкурса се изисква на [email protected]

Фестивалът на рибата и виното е с вход свободен, а програмата – повече от атрактивна, обещават организаторите.

Освен пресни морски деликатеси, приготвени директно пред посетителите от най-добрите бургаски заведения, селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво питие с каква храна трябва да съчетаваме.

Местни танцови състави и изпълнители ще допълнят дневната програма на фестивала, а в кулинарната зона ще видим познати и популярни имена, които ще демонстрират готварските си умения.

И в трите дни във фестивалната зона ще има забавления за малки и големи, състезания, танци, фокуси, куклен театър, лятно кино и много изненади. Всяка вечер ще завършва с музика на живо – на сцената ще излязат Йорданка Христова, Орлин Павлов, Георги Мамалев, Стефан Вълдобрев, "Керана и космонавтите".

Фестивалната зона ще бъде разположена в парк „Приморски“ (до Експоцентър „Флора“) и ще работи от 16.00  до 23.00 ч на 11.09 и от 11.00 до 23:30 през останалите 2 дни. Входът е свободен!

Още по темата

Коментирай