ФК „Дунав“ получи 90 000 лв. от Общината, Пенчо Милков призова футболната общност да помогне на клуба

Спорт
21.05.2020 | 18:50 ч.

Общинските съветници почти единодушно гласуваха Общината да подпомогне футболния клуб „Дунав“ с 90 000 лева. Само 4 бяха против и 2 гласуваха „въздържал се“.

Пред старейшините говори президентът на клуба д-р Симеон Симеонов, който изнесе подробни финансови данни за месечните и годишни приходи и разходи на клуба.

Той изброи и спонсори, които подпомагат на клуба, но поясни, че парите са крайно недостатъчни за издръжката на футболисти, треньори и другите разходи, които имат.

Д-р Симеонов потвърди пред общинските съветници, че се водят разговори за закупуване на клуба, но засега няма сериозен инвеститор.

Кметът Пенчо Милков, който е и вносител на предложението, също взе думата.

Той посочи, че темата „Дунав“ е била и част от предизборната му кампания, но продължава де е такава и в работата му като кмет.

„Бил съм до ФК „Дунав“, обаждал съм се на дружества, които да подпомогнат клуба, но това за мен е порочен кръг.

Абсолютно порочно клубът е бил подкрепян чрез ежемесечно говорене с фирми, да се подкрепят финансово клуба.

Застанах пред хората, казах подкрепете клуба. Русе за разлика от други градове, които развиват два-три спорта, Русе развива цялата палитра спортове.

Това, което даваме, е пряко силите ни. Парите, които дава общината са 10-12% и няма как да си представя, че тези пари ще бъдат гаранция клубът да не загине.

Клубът трябва да се издържа от своите акционери, затова правя това предложение сега, редуцирали сме сумата. Правя това предложение, но живея с увереността, че ще се намери генерален спонсор", завърши Пенчо Милков.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати