ФК "Дунав" Русе е одобрен по мярката 60/40

Спорт
28.04.2020 | 15:41 ч.

Шампионът на България Лудогорец, Дунав Русе, Литекс, БФС, както още пет клуба и сдружения се възползваха от мярката 60/40. Те са одобрени за средства от държавата, която заради пандемията от COVID-19 подпомага български фирми, които изпитват затруднения в настъпилата криза. Условията са да бъдат изрядни платци и да не съкращават служители, съобщи Гонг.

Както е известно, финансовият министър Владислав Горанов посъветва футболните клубове да не кандидатстват за държавна помощ по т. нар. програма "60/40", която беше приета при закона за извънредното положение. Преди дни от футболния Ботев (Враца) заявиха, че са кандидатствали пред държавата за подпомагане на техните 41 служители, но са взели решение да изтеглят документите си.

Припомняме, че Лудогорец предварително обяви, че получените средства няма да влязат в касата на клуба, а парите ще бъдат дарени на нуждаещите се хора в Лудогорието. Българският първенец разкри и платените данъци от клуба за последната година и половина, които възлизат над 8.5 милиона лева.

 

 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати