Побързайте! Приближава краят на първия онлайн фолклорен конкурс!

Култура
12.05.2020 | 19:03 ч.

За първи път в България ще се проведе онлайн надпяване, надсвирване и надиграване за изпълнители на български фолклор, съобщават организаторите от фондация БЪЛГАРИН.
На 20 април стартира първият изцяло онлайн конкурс „БЪЛГАРИН“ за фолклорни изпълнители, певци, танцьори и музиканти от всички възрасти. Надпреварата ще се проведе в рамките на един месец, като наградният фонд за победителите се равнява на 5000 лв.
Участие могат да вземат всички български и чуждестранни граждани от цял свят в категориите – народно пеене, народни инструменти и народни танци. Изпълнителите могат да участват индивидуално в 5 възрастови категории. Съвместни изпълнения могат да изпращат и семейства, а при отпадане на извънредното положение се допуска свободно участие в конкурса и на групи.
Парични награди са предвидени за тримата най-високо оценени участници на възраст над 14 години, а тримата малки победители във всяка от категориите до 14-годишна възраст ще получат награди и грамоти за участие. Организаторът е предвидил и специални награди в 12 допълнителни категории извън конкурсната програма.
Оценките и класирането на всички таланти ще се формира от публиката и от подбрано жури с дългогодишен опит в българския музикален фолклор. Освен паричните награди най-талантливите и мотивирани изпълнители ще получат покана и възможност да участват в новогодишния благотворителен концерт, организиран от Фондация БЪЛГАРИН. Най-добрите инструменталисти и певци ще бъдат поканени за съвместна творческа работа в състава на Оркестър БЪЛГАРИН с възможност за професионална реализация, концерти и участия в страната и чужбина, а най-добрите танцьори ще получат покана и достъп до майсторските класове по народни танци на Ансамбъл БЪЛГАРИН и Клуб за народни танци БЪЛГАРИН.
Организатор на събитието е Фондация БЪЛГАРИН, която цели съхранение и популяризиране на българския фолклор и народно творчество. 
Участниците могат да изпратят своите видеоклипове на e-mail: [email protected] чрез уеб платформите за пренос на данни: Google Drive, dox.bg или wetransfer.com до 23:59:59 часа на 20 май.
Повече информация, пълните правила и регламент за участие в конкурса можете да намерите на www.competition.bulgarian.bg

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати