Футболист на ФК "Русе" е в състава на България за евроквалификациите по футзал

Спорт
27.01.2020 | 15:24 ч.

Българският национален отбор по футзал започва своето участие в квалификациите за европейското първенство на УЕФА по футзал 2022 г. на 29 януари.

В състава на националния селекционер Благовeст Марев е футболистът на ФК "Русе" Мартин Недков.

България е в квалификационна група Д, мачовете от която ще се играят Двореца на културата и спорта във Варна. Съперници на Недков и компания са Андора, Албания и Сан Марино. Първият мач е на 29 януари от 19 часа срещу Андора.

Във ФК "Русе" Недков тренира под ръководството на Калоян Георгиев.

Квалификациите за Евро 2022 в Холандия са първото издание на турнира, което ще се проведе след въвеждането на новия формат, който добавя плейофна фаза след квалификационния кръг. Отборите, стартиращи от първия квалификационен кръг, бяха разпределени в 9 групи, като България е в група Д. Водачите, заелите второто място отбори и най-добрите 5 трети отбора от всяка група ще продължат към плейофите, уточни сайтът на БФС.

Жребий ще определи двойките отбори, които ще изиграят 2 мача на разменени гостувания, a победителите ще се присъединят към 16-те отбора, започващи своето участие в квалификациите директно от елитния кръг.

Отборите на елитния квалификационен кръг ще бъдат разпределени в 8 групи по 4 тима, като за първи път те ще играят по 2 мача на разменени гостувания, вместо досегашния квалификационен турнир. Победителите във всяка група и 6-те най-добре представили се втори ще продължат към финалите заедно с домакина Холандия.

 
Печатни издания

 
 

 

     

Най-четени

 

Виц на деня

Габровец купува обеци за подарък.

- За Св. Валентин ли са?

- Едната. Другата - за Осми март. 

 

 

АРХИВ | изберете две дати