ГЕРБ-Русе иска отлагане на общинската сесия на 19 март

Политика
15.03.2020 | 10:34 ч.

Групата на общинските съветници от ГЕРБ-Русе изпрати заявление до председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев и кмета Пенчо Милков за отлагане на следващата сесия на Общинския съвет, която трябва да се проведе на 19 март.

"На основание Решение за обявяване на извънредно положение, прието от Народното събрание на Република България и във връзка с разрастващата се пандемия от COVID – 19, ПРЕДЛАГАМЕ планираното и насрочено за 19.03.2020 г. редовно заседание на Общински съвет – Русе, да бъде отложено.

Заявяваме желание да свикате извънредно заседание на Председателския съвет, което по преценка да се проведе неприсъствено, на което да бъде прието решение за отлагане на редовната сесия на 19.03.2020 г. до нормализиране на обстановката в страната.

С оглед гореизложеното и при спазване препоръките на здравните власти, предлагаме при необходимост за решаване на важни и неотложни въпроси, касаещи жителите на Община Русе, както и при техническа възможност, редовната сесия на Общински съвет - Русе да бъде осъществена онлайн.

Настоящото заявление депозираме поради усложняващата се епидемиологична обстановка в страната, опасността от разпространение на коронавирус, както и във връзка с указанията на: Министерството на здравеопазването, кризисния щаб на Министерски съвет и решението на Народното събрание да въведе извънредно положение за срок от един месец.

Апелираме всички общински съветници да работят за спешно изграждане на повишена лична отговорност и разумно поведение сред гражданите в тези кризисни условия", се казва още в заявлението на ГЕРБ-Русе, подписано от общинския ръководител на структурата Бедрос Пехливанян.
 

 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати