ГЕРБ-Русе предлага на Пенчо Милков да бъдат поставени диспенсъри с дезинфектанти в градския транспорт

Политика
30.03.2020 | 09:58 ч.

Общинското ръководство на ГЕРБ-Русе изпрати поредно свое становище до кмета Пенчо Милков, в което предлага поставянето на диспенсъри с дезинфектанти в градския транспорт, както и да бъдет поставени мобилни мивки с вода и течен сапун по ключови спирки и обществени места в общината.
    

Ето пълния текст на становището:

"Уважаеми господин Кмет,

След като се запознахме обстойно с мерките, които изнесохте в медиите във връзка с опасността от разпространението на COVID – 19, се обръщаме към Вас с удовлетворение, че сте изпълнили шест от предложените от нас общо девет ефективни мерки, но и с недоумение от неразбирането на част от предложенията. Например: относно хората в неравностойно положение, заявявате, че „както и останалите граждани на Русе, те могат да паркират безплатно на местата за кратковременно паркиране. Хората с трайни увреждания няма да е необходимо да ползват карта, за да се ползват от безплатното паркиране. Не е необходим изричен акт на кмета на общината или на Общински съвет – Русе в тази насока – паркингите са безплатни за всички лица“.

С цялото ни уважение, но предложението ни не касаеше карти за паркиране, а картите за пътуване в градския транспорт. Затова го поставяме за пореден път на Вашето внимание:

1. Картите за пътуване в градския транспорт на хората в неравностойно положение, които изтичат до 29.03.2020 г., вчера, автоматично да бъдат удължени, без да е необходимо въпросната рискова група наши съграждани да посещават на място касите на Центъра за управление на обществения градски транспорт;

В същото време продължаваме да настояваме за изпълнението на още две важни за дезинфекцията на нашите съграждани мерки, за които нищо не споменавате в четирите страници текст, изпратен до медиите, а именно:

2. По примера на Бургас, да бъдат монтирани диспенсъри с дезинфектанти в градските тролейбуси и автобуси, както и във всички държавни и общински медицински заведения и публични сгради.

3. Мобилни мивки с вода и течен сапун да бъдат поставени по ключови спирки и обществени места в общината.

Последните две мерки ще гарантират по-голямата безопасност на русенци в тази извънредна и безпрецедентна обстановка.

Оставаме с убеждението, че заедно ще работим конструктивно в интерес на гражданите на Русе, затова в този труден за страната ни момент, очакваме от Вас адекватни и бързи решения, касаещи опазване здравето на населението.


С уважение: Общинското ръководство на ПП ГЕРБ"

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати