ГЕРБ-Русе с нови предложения за провеждането на сесиите и заседанията на комисиите на Общинския съвет

Политика
07.04.2020 | 16:42 ч.
В Общински съвет Русе е внесено предложение от името на групата на ПП ГЕРБ, свързано с допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Русе, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.
Групата общински съветници предлага промени, във връзка с продължаващото извънредно положение в страната ни, съобщиха от ГЕРБ-Русе.
 
При форсмажорни обстоятелства, при въвеждане на извънредно положение в страната, сесиите на Общински съвет – Русе да се провеждат в помещение, изрично отговарящо на разпорежданията, обективирани в Заповеди на Министъра на здравеопазването, съобразено с въведените противоепидемични мерки, а именно, но не само: брой присъстващи, разстояние помежду им, дезинфекция на помещението и повърхностите, възможност за естествено проветряване и др., предлагат старейшините от ГЕРБ.
 
По решение на председателите на комисии, съгласувано с председателя на Общинския съвет, при обективна необходимост, заседанията на комисиите могат да се провеждат чрез осъществяване между членовете на комисиите на електронна комуникация в реално време, осигуряваща им аудио или видеоконферентна връзка, или текстова връзка чрез размяна на електронни изявления. В този случай, председателят на комисията уведомява членовете на комисията за техническия способ и за началния час на заседанието. Техническият способ трябва да осигурява възможността за персонална идентификация и ясно изразяване волята на всеки един от участващите в работата на комисията съветник и гражданин.
 
При така провеждани заседания, следва да се осигури технически публичността на заседанията, за което в действителност са налице технически възможности, идентични на тези, касаещи изявленията самите съветници. В случая, гражданите, желаещи да заявят участие в работата на съвета и на комисиите му следва да заявят това и да предоставят на председателя съответните данни, чрез които да получат електронен достъп до съответната електроннна платформа, чрез която технически ще се осъществи съответното заседание, настояват още от ГЕРБ-Русе.
 
 
 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати