Гешев с туит: Радев подкрепи бегълците от правосъдието

Общество
14.07.2020 | 13:32 ч.

Главният прокурор Иван Гешев коментира изнесената от държавното обвинение информация за телефонни разговори между Васил Божков, депутат от БСП и медиен създател:

"Политици и олигарси да плащат на провокатори, за да употребят гражданската енергия, не е ново. Новото е, че този, който следваше да е обединител на нацията – Радев, подкрепи бегълците от правосъдието. Ние продължаваме в името на бъдещето на Родината!"

Това написа в туитър Иван Гешев.

Припомняме, че според изнесеното от прокуратурата, е образувано ново досъдебно производство за престъпление по глава Първа от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Част от събраните материали представляват веществени доказателствени средства, събрани по реда на НПК. С разрешение на наблюдаващите прокурори съгласно чл. 198 НПК, с оглед на особения обществен интерес на делото и съзнавайки отговорността си пред българските граждани и обществото за запазване на правовия ред в страната, както и при спазване на закрепеното в чл. 41 от Конституцията на Република България, право на българските граждани да бъдат информирани, Специализирана прокуратура оповестява съдържанието на доказателствения материал, а именно четири телефонни разговора на обвиняемия, спрямо когото
са прилагани специални разузнавателни средства.
 
Божков е говорил с депутатът от БСП Александър Паунов и създателят на Фрогнюз Огнян Стефанов, с които коментира протестите срещу правителството.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати