Глобиха русенски ресторант с 3000 лв. за тютюнопушене

Крими
11.12.2016 | 19:36 ч.

 

Ренета МИНКОВА

 

 

Ресторант в Русе ще плати 3000 лв. санкция за тютюнопушене на закрито, реши Районният съд, като потвърди глобата от РЗИ.

 

Около 10.30 часа на 8 юни, двама здравни инспектори направили проверка в ресторант „Пристан“ на бул. „Скобелев“ № 46, стопанисван от „Ерик МБ“ ООД. Контролът бил заради подадена два дни преди това жалба за тютюнопушене в заведението. Служителите на РЗИ първоначално направили проверка на обекта отвън и изяснили, че ресторантът е на партерния етаж в жилищен блок. Заведението е с две плътни стени и две стени, с плъзгащи стъклени панели - откъм бул. „Скобелев“ и от страна на изградена лятна градина. В момента на проверката обаче всички стъклени площи на обекта били затворени, с изключение на една врата, която води към лятната градина.

 

След това проверяващите влезли в закритата търговска зала, където констатирали, че има 12 маси. Една от тях била заета от двама посетители, които си пушели спокойно. На масата им имало стъклен пепелник и извадени различни видове цигари. На 14 юни на дружеството бил съставен акт.

 

Фирмата обжалвала наложената санкция пред Районния съд в Русе. В решението на съда е описано, че данните от проверката за пушещите вътре безспорно доказват неспазване на забраната за тютюнопушене. При индивидуализацията на наложената имуществена санкция са спазени изискванията на закона, като същата е определена в минималния предвиден размер.

 

Затова решението на съда е да потвърди наказателното постановление, издадено от директора на РЗИ-Русе, с което на „Ерик МБ“ ООД е наложена санкция от 3000 лева. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд - Русе.

 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати