Глория показа кулинарен талант в изискана компания

Сити кулинар
07.06.2012 | 19:47 ч.

Попфолкдивата Глория се доказа категорично като кулинарка в риалити шоуто „Черешката на тортата”, проследи Сити Кулинар. Както е известно, русенката влезе в ролята на майстор-кулинар в предаването на Нова телевизия, като посрещна гостите си с разкошна вечеря и музикална програма-изненада, с която тушира присъстващите. Човек на Сити Кулинар проследи детайлно гостуването при попфолкдивата като успя да вземе за читателите на книжката някои от рецептите на Глория. Така че пригответе се да си запишете как се правят солени мъфини „Розички”, екзотична салата от авокадо и барбекю с три вида месо в специална марината. За хората от своята група - журналиста Иво Инджев, новинара Христо Калоферов, музикалния водещ Богдан Томов и дизайнерката Невена Николова, домакинята състави наистина впечатляващо меню, към което прибави изискан десерт - меден крем с бишкоти, и не по-малко впечатляваща музикална програма с участието и на дъщеря й Симона. С чувство за хумор домакинята си направи лек автошарж, като призова гостите си да обърнат специално внимание на „нейните силиконови форми”. Те се оказаха просто ефектни формички от прозрачен силиконов материал за печене на тестени изделия, в които Глория прави любимите си мъфини. Стилната домакиня предложи на гостите си специален арабски хляб, поръчан от арабски ресторант, а виното на масата й бе само червено, като другите  алкохолни варианти бяха уиски и ракия. Барбекюто й, съставено от телешко и свинско бонфиле, и пилешки пържоли престоя в специална марината от соев сос, прясно мляко, зехтин и чесън, а след като изпече  месата, сложи на тяхно място зеленчуци: домати, зелени и червени пиперки и лук, които прибави към месото. Солените мъфинчета се усладиха на групата, която научи, че са направени по здравословна рецепта с царевично брашно и овесени трици. Докато поднасяше ястията, домакинята сърдечно се обръщаше към гостите си с „мили мои приятели”. Те пък припяваха възторжено между паузите „Глория, Глория, Алелуя”, проявявайки завидна музикална култура и познания в областта на кантатно-ораториалния жанр. Глория върна топката с импровизиран, но добре обмислен концерт от песни, изпълнени от нея и дъщеря й Симона. В репертоара на Глория влязоха песните „Вървят ли двама”, „Край реката редят се тополите”, “Една българска роза”, а гвоздеят на програмата се оказа разтърсващо парче  на израелската певица Ищар, което изпълни 15-годишната Мони. Това изпълнение е моята изненада за вас, мили мои приятели, призна Глория. Младото момиче покори с прочувственото си изпълнение гостите, като буквално ги разплака. Сълзи имаше и в очите на гордата майка, щастлива с хубавата си и талантлива дъщеря. Който си го може, го може”, въздъхна журналистът Инджев, като призна че има четири дъщери, две от които отдавна не е виждал и за които му напомня Симона.

 

Снимки: Нова телевизия

 

 

Салата от авокадо

 

Продукти:

3-4 плода авокадо, 1 салата “Айсберг”, 3-4 люти чушки, зехтин, сол

Приготвяне:

Авокадото се обелва и нарязва на средно едри парчета. Листата салата “Айсберг” се накъсват, а лютите чушки се нарязват. Салатата се поставя в прозрачна купа и се овкусява.

 

Солени мъфини розички

 

Продукти:

5 ч. ч. царевично брашно, 1 ч. ч. овесени трици, 3 яйца, 200 г сирене, половин чаша зехтин, 1 ч. ч. кисело мляко, 1 бакпулвер

Приготвяне:

Царевичното брашно и яйцата се объркват, след което се прибавят овесените трици, киселото мляко  с бакпулвера в него. Накрая се слага натрошеното сирене и зехтинът. От готовата смес се взема с ръце и се слага в силиконовите формички, като горната част се прищипва с пръсти, така че да прилича на цветче. Пекат се във фурна 200 градуса за половин час.

 

Барбекю с три вида меса

 

Продукти:

 

Свинско и телешко бонфиле, охладени пилешки пържоли

зеленчуци: чушки, домати и др. по избор

за маринатата: прясно мляко, соев сос, чесън и зехтин

 

Приготвяне:

Месата се нарязват и се поставят в марината.Слагат се в хладилника да престоят 1 час. Преди да се сложат на скарата, тя се намазва със зехтин и майонеза, след което върху нея се слагат месата да се пекат. След като барбекюто е готово, на скарата се слагат нарязани на едро чушки, домати, лук. Като се изпекат, се прибавят към месото и се сервират с него.   

 

         

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

  

 

 

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.