Гръцко пастицио

Сити кулинар
28.09.2020 | 11:00 ч.

ПРОДУКТИ:

пакет макарони - продълговати

3 белтъка

за соса :

  • 4 с.л. брашно
  • 1 литър прясно мляко
  • 3 жълтъка
  • 8 с.л. масло
  • 1 щипка сол

500 г кайма, лук, морков, доматен сос или пюре, а може и 3-4 лъжици домашна лютеница, подправки пожелание - сол, черен и червен пипер, риган, канела, кашкавал.

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

Сварявате и отцеждате макароните. Прибавяте разбитите белтъци и малко настърган кашкавал. 

Каймата запържвате с лука, моркова, доматите и подправките.

Приготвяте соса като разтапяте маслото в дълбок съд и към него пробивяте  брашното при постоянно бъркане. Добавяте и млякото, без да прекъсвате бъркането и така докато се сгъсти. Оставяте да поизстине малко и след това слагате  разбитите жълтъци и солта.

В тава нареждате един пласт макарони, върху тях разпределяте каймата равномерно и настъргвате кашкавал. Покривате с останалите макарони, а върху тях соса "Бешамел".

Поставяте в загрята фурна и печете на 200 градуса, около 20-25 минути, до златисто. Отново поръсвате настърган кашкавал и връщате обратно във фурната да се разтопи. 

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.