Гювече с пиле

Сити кулинар
16.03.2021 | 12:37 ч.

 Продукти:

200 г картофи

200 г пилешко филе

200 г топено сирене

200 г саламурено сирене

200 мл бяло вино

200 г кашкавал

1 глава лук

2 с.л. готов пакет с подправки от зеленчуци (по желание)

4 с.л. зехтин

 

Приготвяне:

Обелваме картофите, нарязваме ги на едри кубчета и ги сваряваме до омекване.

Подготвяме 4 гювечета, като слагаме по една супена лъжица зехтин в тях. Нареждаме сварените картофи, пилешкото филе, лука, топеното и саламуреното сирене и поръсваме с подправката от зеленчуците.

Заливаме с виното и настъргваме кашкавал. Печем във фурна на 180 градуса за 30 минути.

 

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.