Има ли договорка Сотир Цацаров да стане шеф на КПКОНПИ?

България
13.11.2019 | 11:51 ч.

Председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията Борис Ячев обяви, че до момента в Народното събрание нито е предлагано, нито е обсъждано настоящият главен прокурор Сотир Цацаров да бъде предложен за шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Ячев коментира в кулоарите на парламента, че до момента разговори между парламентарните групи за това не са водени:

„Поне аз не знам и не съм участвал в такива преговори. Доколкото знам, парламентарната група на „Обединени патриоти“ не е търсена нито за обсъждане на кандидатура за шеф на КПКОНПИ, нито за евентуална подкрепа на такава кандидатура. Все пак срокът е другата сряда. Мисля, че има време“, предаде БНР.

По процедура, след като влезе тази номинация, има още 14-дневен срок, в който се проверяват документи. Като председател на комисия трябва да направя справка - запитване до Комисията по досиетата, евентуалните кандидати или кандидат, трябва да представи своя концепция.

„Така че в рамките на тези две седмици има възможност да бъдат проведени консултации вътре в парламента между отделните партии, между отделните парламентарни групи за подкрепа или за неподкрепа“, обясни Ячев. 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати