Имате остатъци от макарони със сирене - направете си кюфтета или тост

Сити кулинар
08.12.2020 | 12:04 ч.

Рядко се случва от направените за закуска макарони със сирене да остане нещо, но винаги има първи път.

Ето и две предложения от нас - различни от традиционните подсладени макарони на фурна.

И така - намачквате макароните с ръце, като може да добавите и допълнително сирене. Правите топчета от тях и ги потапяте в брашно, яйце и галета и пържите. Ще получите вариант на познатите в Италия - аранчини - оризови топки, но в нашия случай  - топки от паста.

Можете да използвате остатъците от закуската си и да ги превърнете във вкусен тост. Поставете от макароните със сирене между две филийки хляб, потапяте в яйце и запържвате  на тиган. Може да използвате и тостер - като добавите в сместта и малко кашкавал. 

А има и трети вариант - в сместа добавяте 1-2 яйца - зависи от количеството макарони, нарязвате колбас или филе по желание, а може и някой зеленчук и наливате във форми за мъфини. Печете на 180 ° C за около 20 минути. 

 
Печатни издания

  

 

   

 

 

     

 

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.