Иновативен урок по родолюбие изнесоха днес децата от детска градина „Слънце“ пред кмета Пенчо Милков

Общество
18.02.2020 | 16:34 ч.

Иновативен урок по родолюбие изнесоха днес бъдещите първокласници от детска градина „Слънце“ пред кмета на Русе Пенчо Милков. Той беше посветен на 147 години от гибелта на Васил Левски и 142 години от Освобождението на Русе.

Инициативата се провежда от 17 години насам и  се осъществява с подкрепата на Народно читалище „Христо Ботев – 1908“, Клуб „Традиция“ и Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва. За пореден път урокът беше съчетан със средствата на дигиталното представяне на образа на Апостола на свободата.

Да растат като достойни граждани на Русе, да носят любовта към родния си град в сърцата си за цял живот, да бъдат горди с произхода си, пожела кметът Милков на бъдещите първокласници. Той сподели с тях, че да познават корените си и историята на родината си, е това, което ще им даде опора и сила, когато се превърнат в зрели личности. На екипа на детска градина „Слънце“ Пенчо Милков благодари за волята и любовта, с които обучават възпитаниците си на родолюбие.

По време на урока децата се докоснаха до истински револвер, подобен на този, който е носил Левски, разгледаха тефтерчето му и видяха униформи от времето на Национално-освободителното движение и Руско-турската освободителна война.

С течение на годините уроците в детска градина „Слънце“ се превръщат в иновативна дейност с образователно-художествена насоченост, заредени с емоционалност и креативност. Основната им цел – предаване на знания, свързани с националното ни самосъзнание, достойнство и духовни ценности ги превръщат в неотменна част от празничния календар на детската градина.

 

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати