Иван Гешев: Политиците да не си правят вятър на устата, никой не може да каже на прокуратурата какво да прави

Общество
17.02.2020 | 08:11 ч.

"Нямаме официална информация дали Васил Божков е свободен от ареста, за нас е учудващо, че беше задържан, на такива милиардери им се вземат паспортите и им се забранява да напускат страната. Ние ще искаме да бъде върнат в България и да бъде изправен пред съда, като Баневи, Арабаджиеви, вършим си работата."

Така главният прокурор Иван Гешев коментира пред Нова тв информацията, че хазартния бос е бил освободен от ареста в ОАЕ, като поясни, че днес документите за екстрадицията на Божков ще бъдат изпратени до арабската държава.

Гешев отговори и на въпрос как ще коментира изказванията от миналата седмица на президента Румен Радев и на премиера Бойко Борисов по отношение на прокуратурата: "Миналата седмица всички дават акъл на прокуратурата. Радев казва накъде да гледаме, Домусчиев и Ковачки също дават акъл, Борисов каза кого да размаже прокуратурата, Каракачанов и Нинова също се упражняват върху прокуратурата. Прокуратурата няма да бъде замесвана в дребни политически или бизнес игрички, никой не може да казва на прокуратурата какво да прави, тя е независима, те вместо да си правят вятър на устата, да правят това, за което са избрани. Ние знаем срещу какво се изправяме. Знаем, че срещу нас се изправят бизнеси, бизнесмени политици и ткрити крадци", отсече обвинител №1. 

По отношение на пълната проверка на приватизационния процес, която държавното обвинение възложи на ДАНС, Гешев обясни така: "За нас не е толкова важно да покажем истината, българските граждани да си направя изводите за тази безобразна кражба, както те я наричат, а е важно, тези които откраднаха парите, купиха си скъпи коли и обикалят света на гърба на българите да има наказателни дела срещу тях. Политиците да не си правят вятър на устата, а да направят законовите изменения, ако трябва и на Конституцията, тези крадци трябва да си получат наказанията."

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати