Избягалият през Дунав мост тираджия Атанас освен Кубрат, пообиколил и Русе

Крими
17.03.2020 | 12:46 ч.
Териториалното отделение в Кубрат на Районната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство за нарушаване на задължителна карантина по време на епидемията от COVID-19. Делото е взето незабавно на специален отчет от апелативния прокурор на Варна във връзка с издадена заповед на главния прокурор, съобщиха от прокуратурата.
 
За всички дела по член 355 и по член 326 от НК във връзка с правилата и мерките в условията на извънредно положение териториалните прокуратури са длъжни да уведомяват апелативния прокурор за вземането на тези дела на специален надзор.
 
65-годишният Атанас Г. от Кубрат, който е шофьор на ТИР, се завърнал от Република Италия на 4 март рано сутринта през ГКПП - Връшка чука на сухопътната граница между България и Сърбия. Прибирал се в Кубрат.
 
Карантината спрямо него влязла в сила с връщането му в България и трябвало да продължи до 17 март. При проверка на служители на районното полицейско управление било установено, че на 11 март Атанас се намирал в Русе, където по обясненията му
имал лична работа. По телефона обяснил, че ще се прибере в Кубрат. При следващото обаждане на 12 март служителите на реда установили, че телефонът на международния шофьор е изключен.
 
Направената справка за пътуване на лице от граничния контрол показала, че Атанас Г. е напуснал България на 12 март в 16,38 часа през ГКПП - Дунав мост.
 
Досъдебното производство срещу него се води по член 355, ал. 2 от НК. Както вече е известно, заради епидемията от коронавирусната инфекция бяха гласувани в парламента нови, завишени наказания. Престъплението по член 355 от НК вече се наказва с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Още по темата

Коментирай

Гражданин
17.03.2020 | 14:47 ч.
Като не спазват карантината така им се пада! Какъв човек трябва да си, че точно по време на пандемия от коронавирус да пътуваш зад граница? Очевидно на човека му е бил малък умствения багаж!
 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати