Изнасилиха и ограбиха възрастна жена в Ценово, извършителят се издирва

Крими
22.05.2020 | 13:10 ч.

На 21 май в 10,40 часа в РУ – Бяла при ОД на МВР – Русе е получено съобщение за извършени престъпления в село Ценово, обл. Русе, при които е пострадала възрастна жена.

Незабавно на мястото на престъплението е изпратен полицейски екип. Установено е, че на 20 май, около 23 часа, след противозаконно проникване в къща в село Ценово е извършено изнасилване и грабеж на пари на стойност 60 лева, съобщават от прокуратурата.

Пострадала от тези престъпления е Т. А. Х. – на 75 години от същото село. Спрямо нея е упражнено заплашване. Не са й причинени телесни повреди. Съобщава се за един извършител от мъжки пол. Сформиран е екип от разследващи и експерти.

Проведена е специализирана полицейска операция съвместно с жандармерията. Полицейски екипи са поставени на входовете и изходите на населеното място. Проверени са всички лица, които преминават през тях. Образувано е досъдебно производство. На мястото на престъплението е извършен оглед и са иззети вещи, които имат отношение към разследваните деяния. Проведен е незабавно разпит на пострадалото лице и е извършена съдебномедицинска експертиза от вещо лице в УМБАЛ „Канев“ – Русе.

Извършено е и претърсване и изземване на вещи в условията на неотложност. Разследването по делото продължава. Назначени са дактилоскопни и ДНК-експертизи. Продължава и работата на полицейските служители в района на местопроизшествието.

За извършените престъпления са предвидени следните наказания:

За изнасилването  – лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години.

За грабежа  – лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години.

За противозаконното влизане в жилището нощем  – лишаване от свобода за срок от 1 до 5 години.

 Досъдебното производство е взето на специален надзор от Окръжна прокуратура- Русе и от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

 

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати