Извънредно: Борисов поиска три министерски глави, протестът обаче иска падане на цялото правителство

Политика
15.07.2020 | 20:30 ч.

Премиерът Бойко Борисов е поискал оставките на трима министри - на финансовия Владислав Горанов, на вътрешния - Младен Маринов и на икономиката - Емил Караниколов, който всъщност е от квотата на "Атака".

И тримата призовани са готови да сдадат постовете си, предаде Нова тв.

Протестиращите в столицата обаче, след като научиха за този новина, отсякоха, че няма да спрат протестите, а ще продължат докато падне цялото правителство и настояват за оставка на целия кабинет.

Решението беше взето след среща на председателя на ПП ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов с областните координатори на партията.

По време на заседанието координаторите на партията поискаха от Борисов освобождаването на тримата министри с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС.

Партията оценява високо приноса на финансовия министър Владислав Горанов за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и водената политика на финансова стабилност.

По време на срещата беше дадена и висока оценка и за вътрешния министър Младен Маринов, под чието ръководство МВР отбеляза добри резултати в борбата с контрабандата, битовата престъпност и трафика и търговията на наркотици. Беше оценен и приносът на икономическия министър Емил Караниколов за увеличението на чуждестранните инвестиции в България..

Тримата министри ще входират съответните документи за това още утре.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати