Как да си направим у дома тиквено лате

Сити кулинар
04.11.2020 | 09:33 ч.

Една от запазените марки на есента е тиквеното лате.

То тръгна от верига за кафе напитки, но бързо заживя свой собствен живот, за да стане официалната напитка на есента.

 

Нужни продукти:

- 4 лъжици пюре от тиква (може да отделите кубчета, когато приготвяте тиква на пара и просто да блендирате)

- 1 с. л. мед

- 100 мл. мляко по избор (краве или ядково)

- 100 мл. еспресо

- бита сметана за декорация 

- ванилия на вкус

- подправки на прах на вкус - канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил

Разбъркайте пюрето от тиква, подправки, меда и ванилията. Добавете топлото мляко и разбъркайте отново. Добавете топлото еспресо. Накрая декорирайте със сметаната.

Ако искате да направите рецептата веган, може да замените меда с агаве, кленов сироп или просто захар.

Сметаната е ясна - има достатъчно растителни на пазара. 

 
Печатни издания

  

 

   

 

 

     

 

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Млада съпруга гледа през прозореца

и изведнъж като попарена се

втурва към съпруга си:

- Стига си мил тези чинии!

Свали веднага престилката,

лягай на дивана и започвай

да четеш вестник!

- Ама какво ти става?

- Нищо! Идват вашите!

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.