Как след Брекзит българите могат да останат във Великобритания?

Общество
07.11.2019 | 12:14 ч.

Следващото информационно събитие за Брекзит и правата на българските гражданите, организирано от Посолството на Република България в Лондон, ще се проведе на 9 ноември в гр. Рочестър, Великобритания, съобщиха от Министерство на външните работи.

 

Срещата ще започне в 11.00 ч. на адрес The Thomas Aveling school, Arethusa road, Rochester, ME1 2UW.

 

Напомняме на българските граждани във Великобритания да кандидатстват по Схемата за уседналост на адрес: https://www.gov.uk/settled-stat…/applying-for-settled-status

 

Повече информация относно Схемата за уседналост и Брекзит можете да намерите на електронната страница на Българското посолство в Лондон, както и на сайта на МВнР.

 

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, които планират пътувания във Великобритания през 2020 г., да притежават и носят със себе си валиден международен паспорт с биометрични данни, съобщиха от МВнР.


Британското правителство планира постепенно да ограничи възможността за пътуване от и за Великобритания с лични карти през 2020 г., ако страната напусне Европейския съюз без споразумение, т. нар. Брекзит без сделка.


Все още не е обявено от кога ще влязат в сила новите изисквания. В тази връзка е препоръчително нашите сънародници, планиращи пътуване за и от Великобритания, да бъдат подготвени достатъчно отрано като се снабдят с биометричен паспорт, в случай че не разполагат с такъв до момента.


Актуална информация, свързана с Брекзит, може да бъде намерена и на сайта на МВнР www.mfa.bg в раздел „Какво трябва да знаем за Brexit?“, както и на сайта на българското посолство в Лондон https://mfa.bg/embassies/uk, http://bulgarianembassy-london.org.
 

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон на тел.: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400, както и на дежурен телефон в извънработно време: + 44 20 7 5813144; + 44 20 7 5849400.

 

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати