Канят университетите да участват със свои отбори в баскетболната "А" група на България

Спорт
21.07.2020 | 15:02 ч.

Българска федерация по баскетбол (БФБаскетбол) покани над 15 висши учебни заведения от цялата страна да включат свои отбори в трансформираната „А“ група.

Второто ниво в българския баскетбол от тази година ще се организира съвместно от БФБаскетбол и сдружение „Българско баскетболно общество“ (ББО), и ще носи името Българска баскетболна лига.

Таксата за участие във всеки двубой ще бъде в размер на 200 лв. на отбор.

През изминалата седмица баскетболната федерация изпрати писмо и до всички свои членове, с което прикани тези от тях, които имат желание и възможност, да включат свои тимове в „А“ група. Очаква се поне половината от клубовете в елитната Национална лига да имат дублиращи състави във второто ниво на българския баскетбол.

Към „А“ група през сезон 2020/21 г. почти сигурно ще се присъединят досегашните шест участника в състезанието и отборите при подрастващите, чиито състезатели са вече на възраст над 19 години.

„А“ група ще обединява четири регионални първенства с условно определени центрове в градовете София, Пловдив, Варна и Велико Търново. Мачовете в тях ще се провеждат на турнирен принцип всяка седмица. Целта е броят на отборите във всеки регион на „А“ група да бъде минимум 8. След приключване на редовния сезон, който ще се проведе в две или три завъртания по системата „всеки срещу всеки“ в предварително избраните за целта регионални зали, ще се изиграват полуфинални и финални серии за излъчване на шампион. Шампионът на „А“ група ще получи правото да влезе в Националната баскетболна лига при покриване на всички изисквания за това.

Официални заявки за участие в „А“ група на ББЛ за сезон 2020/21 се изпращат чрез попълване на формуляр за участие до 15 август 2020 г., и заплащане на минимум 10 такси за картотека от 20 лв. до 25 август 2020 г.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати