Картофен огретен

Сити кулинар
29.01.2021 | 15:04 ч.

ПРОДУКТИ:

  • 900 g картофи с големи размери
  • 1 ч. Л. Сол
  • 1 щипка прясно смлян черен пипер
  • 45 г масло, разтопено, плюс малко допълнително за намазване
  • 150 мл сметана

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

  1. Загрейте фурната до 220 ° C.
  2. Изтрийте излишната мръсотия от картофите и ги сложете необелени в тенджерка. Покрийте със студена вода и добавете солта. Покрийте с капак, оставете да заври и варете, докато просто омекнат. Времето ще зависи от техния размер, но те трябва да са меки около краищата и леко стегнати в центъра. Заделете ги да се охладят напълно.
  3. Обелете корите от картофите и изхвърлете. С помощта на едро ренде настържете картофите в намазания с масло съд, като подправяте между слоевете със сол и прясно смлян черен пипер. Не натискайте надолу - те трябва да са леки и пухкави.
  4. Залейте с разтопеното масло и сметана и печете 20-25 минути или докато станат хрупкави и златистокафяви.

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.