45 г масло, разтопено, плюс малко допълнително за намазване
150 мл сметана
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Загрейте фурната до 220 ° C.
Изтрийте излишната мръсотия от картофите и ги сложете необелени в тенджерка. Покрийте със студена вода и добавете солта. Покрийте с капак, оставете да заври и варете, докато просто омекнат. Времето ще зависи от техния размер, но те трябва да са меки около краищата и леко стегнати в центъра. Заделете ги да се охладят напълно.
Обелете корите от картофите и изхвърлете. С помощта на едро ренде настържете картофите в намазания с масло съд, като подправяте между слоевете със сол и прясно смлян черен пипер. Не натискайте надолу - те трябва да са леки и пухкави.
Залейте с разтопеното масло и сметана и печете 20-25 минути или докато станат хрупкави и златистокафяви.
Коментирай