Картофени гнезда с гъби

Сити кулинар
16.04.2021 | 12:35 ч.

Продукти:


1 кг картофи

250 г гъби

1 глава кромид лук

50 г масло

олио

сол

яйца

 

Приготвяне:


Картофите се обелват, сваряват и се намачкват на пюре. Нарязаните на филийки гъби и ситно накълцаният лук се запържват в 30 г масло и се прибавят към пюрето. Сместа се осолява на вкус и се оформят топки с диаметър около 10 см и се нареждат в намазана с олио тавичка. От всяка топка се прави гнездо и в него се чуква по 1 яйце. Отгоре се поръсват с масло и се пекат 20 минути в умерена фурна.

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

   

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.