Картофени пънчета с пикантен сос

Сити кулинар
19.03.2012 | 14:54 ч.

Продукти:

1,200 кг средноголеми картофи, 150 г заквасена сметана, 100 г топено сирене, 1 с. л. мазнина, 1 с. л. чесън на прах /или 3-4 скилидки чесън/, копър, сол.

Приготвяне:

Картофите се измиват много добре, режат се на половинки и без да се белят се редят обърнати като пънчета в тава. Обърнатите половинки се поливат с олио и малко вода и се пекат в умерено загрята фурна близо 50 минути. Готовите картофи се изваждат от тавата и се редят в елипсовидна чиния. Консумират се с пикантния сос, приготвен от сметаната и топеното сирене. Дресингът се приготвя, като в тиган с лъжица мазнина се слага топеното сирене, за да се разтопи, след което се прибавят течната сметана, чесънът на прах и накрая копърът и солта. Обърнатите картофи са подходящи за разядка, както и за гарнитура към пилешко печено или кюфтета.

         

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

  

 

 

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.