Картофени сарми

Сити кулинар
01.12.2011 | 14:46 ч.
ПРОДУКТИ:

500 г сварени и намачкани картофи

1 глава кромид лук

магданоз 6 с. л. олио

смлян черен пипер

сол 1 кисела зелка

1/2 ч. ч. доматен сок

 

ПРИГОТВЯНЕ:

В половината от олиото се задушава дребно нарязаният кромид. Прибавят се картофите, нарязаният на дребно магданоз, черният пипер и солта. Разбърква се добре и в зелевите листа се слага по малко от картофената плънка.  Завиват се сарми и се нареждат в плитка тенджера.  Заливат се с останалото олио, доматения сок и вода, колкото да се покрият. Добре е да се притиснат отгоре с нещо – например с чиния. Картофените сарми се варят до готовност.

 

         

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.