Хари и Меган се отказват от титлите, ще са обикновени граждани

Свят
08.01.2020 | 21:08 ч.

"Ние напускаме", обявиха Хари и съпругата му Меган, изразявайки намерението си да се откажат от титлите си, съобщи Ройтерс., цитиран от Монитор.бг. Третият по наследяване на британския престол принц Хари  е решил той и семейството му да живеят като обикновени граждани. И двамата съпрузи искат да водят спокоен живот между Канада, САЩ и Великобритания и да са финансово независими.

„Този географски баланс ще ни даде възможност да отгледаме сина си с признателност към кралската традиция, в която той се е родил, като същевременно ще предоставим на семейството ни пространство да се съсредоточи върху нова роля. Очакваме с нетърпение да споделим подробности за тази вълнуваща следваща стъпка, след като продължаваме да си сътрудничим с нейно величество кралицата, принцът на Уелс, херцогът на Кеймбридж и всички заинтересовани страни. Дотогава, моля, приемете най-дълбоката ни благодарност за постоянната ви подкрепа", написаха Хари и Меган.

Слуховете, че двамата заедно със сина им Арчи се местят в Канада, се разпространяват в кралството от месеци. Показателно е, че дукът и дукесата на Съсекс не останаха на Острова по време на коледните празници и прекараха тези дни далече от кралските задължения.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати