Хората на Слави пред съда: Няма такава хубава държава

Политика
29.11.2019 | 11:54 ч.

"Няма такава хубава държава" - това е била идеята, която учредителите на партията "Няма такава държава" на шоуменът Слави Трифонов и екипа му са избрали като подход при избор на името.

Това обясниха адвокатите на проекта НТД на заседанието  днес в СГС по делото за регистрацията на партията.

Според защитата, за да се приеме името на партията, учредителите й са подходили с позитивно чувство затова са го избрали. Те не отричат държавността, а казват, че няма такава хубава държава, съобщава Нюз бг.

Защитата изтъква, че с допускането на партията в политиката, държавата щяла да стане още по-хубава, като целите, задачите и начините на постигането е спрямо на закона и Конституцията.

По време на днешното заседание магистратите приеха представените писмени доказателства и страните по делото не предявиха нови такива. Изпълнени са законовите изисквания за регистрация на партията, спазени са законовите процедури, изпълнени са правните действия, а според адвокатите на НТД няма налице пречки съгласно Конституцията да не бъде регистираната партията.

На заседанието стана ясно, че графичното изображение на партията ще бъде синя ръка с линии от цветовете на българското знаме - бяло, зелено и червено. Адвокатите обясниха още, че така представеното графично изображение на партията не трябва да бъде тълкувано като използване на българското знаме. От държавното обвинение нямат обструкции и по отношение на логото на партията и то трябва да бъде прието.

Състав на Софийския градски съд (СГС) ще се произнесе в законов срок от две седмици по искането за регистрация партията на шоумена Слави Трифонов - "Няма такава държава".

Още при учредяването юристи изразиха съмнения за името на партията, което може да се възприеме като уронващо доброто име и престиж на държавността. Според проф. Огнян Герджиков, бивш депутат и премиер, името "Няма такава държава" е в нарушение. 

Още по темата

Коментирай

Цветелина
30.11.2019 | 01:10 ч.
Браво !
 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати