Кирил Добрев: Готов съм да бъда лидер на БСП. Нинова не положи усилие да разбере партията

Политика
20.06.2020 | 11:23 ч.

"Готов съм да бъда лидер на партията. Готов съм да бъда не просто лидер на опозицията, готов съм да поведа и сбера всички онези, които искат по-добра България. Не просто да свалим ГЕРБ, а една по-добра България, да успеем заедно. Готов съм да управлявам с ума и таланта на цялата нация."

Това признание направи в сутрешния блок по бТВ Кирил Добрев, зам.-председател на БСП.

Кирил Добрев заяви и, че "имам готовност да се кандидатирам за лидер на БСП. "Да, имам готовност да се кандидатирам за лидер на БСП. Мога да обединянам и консолидирам партията, пога да използвам потенцила и да спеелим следващите избори". смята той.

"Нинова не познава толкова добре партията и не положила усилие да я разбере", смята Добрев. По думите му, на партията е необоходима силен човек, който да познава всяка част от структурата. 

На въпроса дали има битка за власт в БСП, Добрев отговори:
"Имаме битка не към целта, а за начина на постигането й. Моята цел е да успокоя партията."

Добрев коментира скандалите в държавата, записите с гласа, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов, снимките от спалнята му и последвалата пресконференция на министър-председателя с народна поговорка, като каза: "Отстрани изглежда, че премиерът е изпуснал козите."

"Борисов е в изключително деликатна ситуация. В началото хората му прощаваха дребните пропуски, но днес ситуацията е различна. Недоволството към това управление нараства с всеки изминал ден, а псуването към ГЕРБ е най-голямо от 10 години насам", каза още Добрев и добави, че му е "тъжно за премиера".

Безпрецедентни записи, снимки, пачки с пари, златни кюлчета - имам чувството, че сме в Сицилия през 70-те, изтъкна той.

"Страхът от служебен кабинет го спасява. Оставката на премиера Бойко Борисов е неизбежна и нещо, което може да спаси имиджа на страната и на нашата конкурентна партия - ГЕРБ", отбеляза Добрев.

Той посочи още: "Трябва да успокоим обстановката, тъй като недоволството нараства към всеки изминал ден. Напрежението в хората е огромно."

Още по темата

Коментирай

АСЕН ИЛИЕВ
21.06.2020 | 21:31 ч.
ДОСЕГА СИ БИЛ МИЖИТУРКО, СЕГА ЩЕ СТАВАШ ЛИДЕР ?! ТИ ДА НЕ СИ "ТРАНСФОРМЪР" БЕ? :)
 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати