Класика за новогодишната вечеря: Задушени телешки пържоли със зеленчуци

Сити кулинар
25.12.2023 | 17:47 ч.
За новогодишната вечеря е редно свинското да отстъпи ред на класиката в жанра - задушени телешки пържоли със зеленчуци. Ето ви една лесна и вкусна рецепта даже за онези, които не са сред най-ревностните любители на телешкото месо.
 
Задушени телешки пържоли със зеленчуци
 
Необходими продукти:
600 г телешко месо
1 малка тиквичка
2 глави кромид лук
1 червена чушка
1-2 моркова
1 домат
2 с. л. брашно
2 бр. дафинов лист
1-2 щипки чубрица
Кимион и индийско орехче по желание
Черен пипер на вкус
Сол
Олио
Пресен магданоз
 
Начин на приготвяне:
Телешкото месо се нарязва на няколко отделни пържоли с дебелина от
около 1 см. След като се обработят с дървен чук, пържолите се поръсват
със сол, черен пипер и се запържват в предварително сгорещено олио,
докато се свият.
Запържените пържоли трябва да се прехвърлят в тенджера. Между тях се
поставя 1 глава нарязан лук, дафиновите листа и останалите подправки .
Накрая пържолите се поливат с топла вода – 4-5 пръста над месото , и се
оставят да врят на умерен огън.
 
В мазнината на пържолите се опържват 1 ситно нарязана глава кромид лук,
настърган или нарязан морков, нарязана чушка и нарязана на кубчета
малка тиквичка. По желание могат да се сложат и няколко пресни гъби или
от консерва. Когато зеленчуците омекнат, към тях се прибавят настърган
домат, брашното и червен пипер.
Сместа се прибавя към врящите пържоли и се разбърква добре. Пържолите
се оставят да къкрят още 5-6минути на среден огън.
Сервирайте телешките пържоли готови. Поръсете порциите с нарязан
пресен магданоз или ги украсете с клончета магданоз.

 
Печатни издания

 

     

  

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.