Кметът на Русе получи подкрепата на МОСВ за модерна станция за контрол на чистотата на въздуха

Общество
17.12.2019 | 15:36 ч.

Кметът на Русе Пенчо Милков се срещна днес в София с министъра на околната среда и водите Нено Димов и постави искането в града да има постоянно действаща мобилна станция за чистота на въздуха.

"Необходимо е тя да бъде нова и модерна, да отчита и органични замърсители и да се движи по улиците на Русе", посочи кметът. Той получи подкрепа и уверение от министър Димов, че градът ни трябва да бъде снабден с такава нова техника. Пенчо Милков обясни на министъра на околната среда колко чувствителен е за гражданите на Русе проблемът с въздуха. Той обсъди с него и проекта за тролейбусен и електробусен транспорт, както и забавените с години проекти за изграждане на сепарираща и анаеробна инсталации в Русе. Проектите трябва да бъдат осъществени, за да намалеят отчисленията към МОСВ, съобщиха от общината.

През 2019 г. те бяха на стойност 3,5 млн. лв., но догодина ще бъдат 4.5 млн. лв. "Обнадежден съм от срещата и вярвам, че през 2020 г. настойчивостта ни ще се увенчае с успех. Постоянната мобилна станция ще е стъпка към установяване на действителните замърсители, както и категорично възпиране на всеки, който си позволява да замърсява въздуха на Русе", заяви кметът Пенчо Милков.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати