Кобрата и Джошуа продължават с преговорите, мачът ще е във Великобритания?

Спорт
29.01.2020 | 12:20 ч.

Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн сподели, че следващият мач на англичанина „почти сигурно” ще бъде срещу Кубрат Пулев и сблъсъкът ще се състои във Великобритания. Маститият мениджър сподели в интервю пред английските медии, че е бил инструктиран от Джошуа да не отстъпва в преговорите и да настоява за мач на родна почва, съобщи Нов спорт.

Както е известно, не липсват оферти за грандиозния мач от редица страни от Близкия Изток и Африка, от щаба на Джошуа са категорични, че той ще бъде в Англия или Уелс. Именно поради тази причина се бавят и преговорите между двата лагера.

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев са отправили ново искане до Международната федерация по бокс (IBF) за удължаване на срока за преговорите между двамата за задължителната защита на титлата в тежка категория, съобщи ESPN. Преди седмица за краен срок бе обявена датата 31 януари, но сега двете страни са поискали двуседмична отстрочка - до 14 февруари.

„Почти сигурно е, че това ще бъде следващият мач на Джошуа и почти сигурно е, че той ще бъде във Великобритания. Проблемът с Кубрат Пулев е, че той иска да направи колкото се може повече пари от този сблъсък. Във Великобритания няма толкова много пари, колкото другаде по света, но имам инструкции от Антъни, е че той иска следващия мач да бъде у дома”, коментира Еди Хърн.

Първоначално бе обявено, че двубоят ще се проведе в Турция, после домакинство поиска Катар, Хърн преговарял и за двубой с Конго.

Преди дни на подготовка на Белмекен Кобрата заяви, че парите не са толкова важни за него, а да бъде по-добър от Джошуа и да го бие.

 
Печатни издания

 
 

 

     

Най-четени

 

Виц на деня

Габровец купува обеци за подарък.

- За Св. Валентин ли са?

- Едната. Другата - за Осми март. 

 

 

АРХИВ | изберете две дати